Bennie Iva “Blanche” Frasure (geboren Caldwell)

Bennie Iva “Blanche” Frasure (geboren Caldwell) (1 Januari 1911 – 24 December 1988)

Zij was de andere vrouw uit de Bonnie and Clyde Gang.

Ik kom nog even terug op de “Bonnie and Clyde” Gang.
Aanleiding is de mooie documentaire op Canvas van een paar dagen geleden, en het boek “My life with Bonnie and Clyde”

Het verblijf in Eastham Prison maakte van Clyde Barrow een verbitterd man.

Hij beleefde er harde tijden en om aan het harde werk te ontsnappen laat hij zich door een medegevangene twee tenen van zijn linkervoet afhakken met een bijl.

Hij wordt er ook sexueel misbruikt door een medegevangene ´´ Big Ed “ Crowder die hij vermoordt. Een medegevangene die een celstraf van 30 jaar uitzat, nam de doodslag op zich. ( In Texas was doodslag binnen de gevangenis geen halsmisdrijf en bleef dikwijls zonder gevolg als de dader een gevangene was tot een langdurige celstraf was veroordeeld ).

Op 22 maart 1933 wordt de oudere broer van Clyde, Marvin “Buck“ Barrow die in de gevangenis van Huntsville was opgesloten wegens verschillende inbraken en diefstallen, vrijgelaten. Samen met zijn vrouw Blanche Barrow voegt hij zich bij Clyde en ze huren een huis in Joplin,Missouri, waar ze alle vijf hun intrek nemen ( Bonnie,Clyde,Buck,Blanche en Jones ) .

Bij een routine controle van de politie op 13 april 1933, na klacht voor overlast vanwege de buren, moeten ze halsoverkop vluchten waarbij detective H.L. Mc Ginnis en constable J.W.Harryman worden gedood.

Door die plotse vlucht moeten ze het grootste gedeelte van hun bezittingen achterlaten met o.a. de gedichten van Parker en de beroemde en beruchte filmrolletjes met opnames die ze van elkaar hadden gemaakt en die de wereld rondgingen.

Het gevolg was echter wel dat er nu een duidelijk signalement van hun beiden verspreid kon worden en ze dus gemakkelijk herkend konden worden .

Het was vanaf dan voor de bende onmogelijk een normaal leven te leiden en de meest banale zaken werden erg bemoeilijkt zoals b.v. winkelen . Kledij voor de stomerij bijvoorbeeld gingen ze terughalen een langere tijd later om niet in een val te lopen.

De overvallen gaan door, en hun reputatie groeit verder.

Na een overval op het Red Crown Tourist Court (Platte City, Missouri) moeten ze halsoverkop vluchten.

Schietend banen ze zich een weg door de politieverspering. Bij die ontsnapping werd Buck Barrow ernstig gewond aan het hoofd en Blanche had glasscherven in haar beide ogen gekregen wat haar practisch blind maakte.

Wanneer ze enkele dagen later kamperen in een verlaten pretpark, worden ze verraden als bebloed verband wordt gevonden door lokale bewoners die onmiddelijk het verband leggen met de Barrow bende, waarna ze de politie verwittigen.Bij een nieuw vuurgevecht op 24 juli 1933 slagen Bonnie, Clyde en Jones te voet te ontsnappen. Blanche wordt gevangen genomen en Buck die nogmaals geraakt wordt sterft vijf dagen later aan zijn verwondingen.

Blanche werd veroordeeld tot 10 jaren opsluiting.

Zij werd echter – wegens goed gedrag – vervroegd vijgelaten op 24 maart 1939. In de gevangenis schreef ze haar belevenissen met de Barrow gang.

Ze verhuisde naar Dallas waar ze een job vond bij het “Interurban Café”. Ze vond er niet alleen een job, maar ook een nieuwe vriend, Eddie Frasure.

Of hij iets afwist van Blanche’s verleden weten we niet. Ze trouwen op 19 april 1940 in Rockwall, Texas.

Na de aanval op Pearl Harbour gaat Eddie naar het leger (Navy).

Na de oorlog vestigt het koppel zich weer in Dallas.Haar echtgenoot is een succesvol zakenman in de houtindustrie.

In de jaren zestig wordt ze benaderd door Warren Beaty om het script vande film “Bonnie and Clyde “ te lezen en opmerkingen te maken. Ze wordt er royaal voor betaald en kan zich zo wat meer wijden aan haar nieuwe hobby, dieren.

Van haar bemerkingen op het script voor de film blijft uiteindelijk zeer weinig over. Ze was vooral woedend op de actrice Estelle Parsons die haar rol neerzette als een “screaming horse’s ass”.

Haar echtgenoot stierf op 57 jarige leeftijd aan kanker (5 november 1969)

In de jaren 70 zou ze voor haar nicht Irene haar memoires dicteren op cassette.

Ze stierf op kerstavond 1988. Ze was 77.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Boek, Crime en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s