Edgar Allan Poe (1848)

(Boston (Massachusetts), 19 januari 1809 – Baltimore (Maryland), 7 oktober 1849) was een Amerikaans schrijver en dichter. Hij werkte ook als literair criticus en redacteur.

Poe’s bijzondere en vaak nachtmerrie-achtige werk was van grote invloed op de verschillende horror- en fantasy-genres. Hij wordt ook gezien als de grondlegger van het detective-genre met zijn drie verhalen over Auguste Dupin. Deze hadden een grote invloed op veel mysterie-schrijvers na hem, onder meer Arthur Conan Doyle in The Hound of the Baskervilles.

Dit is een Daguerreotype uit 1848.

De Fransman Louis Jacques Mandé Daguerre wordt gezien als één van de uitvinders van fotografie, te danken aan het Daguerreotype, het eerste succesvolle fotografische proces (7 januari 1839).

In 1837 vond Daguerre het Daguerreotype uit, een methode waarbij op grote schaal foto’s konden worden ontwikkeld. Het procédé waarbij een gepolijste, met kwikdampen geprepareerde zilveren plaat werd gebruikt leverde positieve, gespiegelde beelden op. Hoewel de beelden zeer gedetailleerd waren, werd er zoals bij de hedendaagse fotografie geen negatief gebruikt en was het dus niet mogelijk om meerdere afdrukken te maken. Een Daguerreotype-foto is daarom uniek.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Foto's, Schrijvers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s