Slaven

Jack (1850)

We hebben allemaal met verbijstering gekeken naar “Roots” het verhaal van Kunta Kinte.
De realiteit is nog erger. Hier zijn enkele authentieke foto’s .

Rond 1660 ontstond een tekort aan arbeiders in de VS. Boeren uit Nieuw Carolina en Virginia waren de eersten die Afrikaanse slaven gingen gebruiken voor de tabaksoogst. Virginia was ook de eerste staat die haar wetten veranderde: zwarten die in hun geboorteland geen christen waren werden als slaven beschouwd. Men ging op grote schaal slaven importeren uit Afrika, waar stamhoofden graag krijgsgevangenen, misdadigers, ongehoorzame slaven en dergelijken voor een goede prijs van de hand deden.

De slaven werden vooral ingezet bij de teelt en verwerking van suikerriet. Het leven van deze slaven was zeer hard. Ze werden met een terreurregime onder de duim gehouden. Het sterftecijfer op de plantages overtrof over het algemeen in aanzienlijke mate het geboortecijfer.

Virginia 1862

De transatlantische slavenhandel piekte in de late 18de eeuw, toen het grootste aantal slaven werden gevangen in het binnenland van West-Afrika. Deze slaven-expedities werden meestal uitgevoerd door Afrikaanse koninkrijken, zoals de Oyo keizerrijk (Yoruba), de Ashanti Rijk, het koninkrijk van Dahomey.

Europeanen waagden zich zelden in het Afrikaanse binnenland. De slaven werden naar de kust gebracht waar ze werden geruild voor goederen.

Weggelopen slaaf (1863)

Aan boord van slavenschip (1866)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Foto's, Geschiedenis en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s