Kuifje op de Maan – Hergé


Georges Prosper Remi (Etterbeek, 22 mei 1907 – Sint-Lambrechts-Woluwe, 3 maart 1983) was een Belgische striptekenaar die werkte onder het pseudoniem Hergé. Hij is vooral bekend geworden als schepper van De avonturen van Kuifje.

Vijftien jaar voor Apollo 11 en Neil Armstrong (1969) zet Hergé mensen op de maan in Raket naar de Maan / Mannen op de Maan. Voor dit prestigieus dubbelalbum verricht hij een massa research. Zijn raket was gemodelleerd naar de V-2 van Werner von Braun, en van de cockpit werd een maquette gemaakt. Hergé had naar aanleiding van een oudere strip, De geheimzinnige ster, namelijk de opmerking gekregen dat niet alles even nauwkeurig was, en hij wilde een herhaling hiervan voorkomen.

Dit maanavontuur staat helemaal in het teken van de ruimte-race, die toen bezig was tussen de USSR en de VS.

Het is verbazingwekkend hoe goed Hergé de bouw van de maanraket, en de reis naar de Maan kon schetsen. Later bleek dat hij er niet ver naast zat, want in 1969 vertrok de eerste bemande maanraket naar deze bestemming.

Als bonus iets bijzonders : verschenen in Paris Match in 1969 de volgende Apollo-missie, deze van Apollo XII.

Prachtig en accuraat weergegeven.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Strips en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Kuifje op de Maan – Hergé

  1. Tja.
    Het is natuurlijk leuk dat deze strip bestaat, en ik vind het ook leuk dat ik hem nu gezien heb. Dank daarvoor. Maar evengoed…
    De reden waarom we Hergé zo bewonderen is tegelijkertijd ook de reden dat we hem zo saai vinden. Zijn oog voor detail, zijn feilloze documentatie, het is allemaal ontzettend knap en tegelijkertijd ontzettend slaapverwekkend.
    En als dat nu gecombineerd wordt met humor en een spannend verhaal (zoals in de Kuifje albums) dan is het allemaal nog wel te doen. Maar in dit geval….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s