Deze week in 1962 – de tweede week van Juni

8 juni

Marilyn Monroe wordt ontslagen door  20th Century Fox wegens al te vaak afwezig op de set van  haar nieuwe film “ Something’s Got to Give” . Gedurende de zeven weken draaitijd zou ze slechts vijf dagen aanwezig zijn geweest.

Suze Rotolo gaat naar Perugia, Italië.  Dit was de inspiratie voor Dylan’s “Tomorrow is a long time”, Don’t think twice it’s all right” en Boots of Spanish Leather”

9 juni

In de Cavern-club in Liverpool in Engeland wordt op 9 juni 1962 een Welcome Home Party voor The Beatles georganiseerd. Gerry & The Pacemakers zorgen voor de muziek. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Pete Best hebben twee maanden achtereen gespeeld in de Star-club in Hamburg in West-Duitsland.

10 Juni

Operatie Anadyr wordt officieel goedgekeurd door het presidium van de Sovjet-Unie op voorstel van minister van Defensie Rodion Malinovsky en minister-president Nikita Chroesjtsjov.

Volgens het plan zouden 24 medium-range nucleaire raketten en 16 middellange afstand raketten worden geplaatst in Cuba, en in totaal 50.874 Sovjet-militairen zou worden geplaatst op het eiland te verdedigen tegen een invasie.

Het zou de wereld op de rand van een derde wereldoorlog brengen.

Frank Morris.

11 Juni 1962 –

Op 11 juni 1962 gebeurt het onmogelijke : een succesvolle ontsnapping uit de gevangenis van Alcatraz in de baai van San Fransisco.

Frank Morris en de broers John en Clarence Anglin ontsnapten volgens de verhalen in een opblaasbaar vlot gemaakt van aan elkaar gelijmde regenjassen. Frank Morris, de leider van de groep, had een bijzonder hoog IQ, en wellicht hebben ze het getij van de San Francisco Bay gebruikt om te ontsnappen.

Enkele van hun spullen zijn teruggevonden op Angel Island, maar sommigen gaan er van uit dat ze bij de Golden Gate Bridge aan land zijn gegaan en hun spullen via het getij naar Angel Island hebben laten drijven om de politie op een dwaalspoor te zetten. Van de mannen heeft niemand meer iets vernomen. Men is ervan uitgegaan dat ze verdronken waren, maar dat is niet helemaal zeker. Van deze ontsnappingspoging is een film gemaakt; Escape from Alcatraz genaamd.

The Beatles spelen in het BBC Playhouse Theatre te Manchester.

Elvis filmt de laatste dag voor zijn nieuwe film “Girls, Girls, Girls” en doet nog een paar fotoshoots ter promotie van de film.

                                                                  Anna Slesers

14 juni

Anna E. Slesers, 55, wordt dood aangetroffen in haar appertement in Boston. Ze werd verkracht en gewurgd. Voor het einde van deze zomer zullen nog vier andere vrouwen verkracht en gewurgd worden door de man die de bijnaam “the Boston Strangler” zal krijgen.

17 Juni

Na lang getouwtrek en bijna onderhandelen gaan de ouders van Priscilla eindelijk akkord om hun dochter – alleen – naar Los Angeles te vliegen voor een bezoek aan Elvis voor twee weken.

11 juni 1962 – BBC Playhouse Theatre te Manchester

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Het was 50 jaar geleden vandaag.. en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s