Tippi Hedren

Hitchcock had een voorliefde voor blonde actrices. Na Grace Kelly (ongetwijfeld zijn favoriete actrice), Kim Novak en Vera Miles zocht hij een andere blondine voor zijn nieuwe film “The Birds”.

Nathalie Kay ‘Tippi’ Hedren (New Ulm, 19 januari 1930) is een Amerikaanse actrice van Scandinavische afkomst. Zij won in 1964 de Golden Globe voor meest veelbelovende vrouwelijke nieuwkomer met haar rol in The Birds van Alfred Hitchcock. Hedren is de moeder van actrice Melanie Griffith.

Hitchcock ontdekte het blonde model met amper tot geen acteerervaring tijdens een reclamespotje gedurende de Today Show in 1952.

Hij castte haar vervolgens voor een rol in zijn “The Birds” en een jaar later ook in “Marnie”, waarmee haar acteercarrière van start ging.

Hedren trouwde in 1952 met Peter Griffith, met wie ze in 1957 dochter Melanie Griffith (ook actrice) kreeg. Het huwelijk strandde in 1961, waarop ze hertrouwde met Noel Marshall (1964-82), vervolgens met Luis Barrenecha (1985-95) en in 2002 met Martin Dinnes.

THE BIRDS

MARNIE

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Film en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s