Freddy Horion

kdghorionpvb.jpg.h380.jpg.568

Freddy Horion (1946) alias de Zonnebril is een Belgisch misdadiger en moordenaar. Hij werd samen met Roland Feneulle in 1980 veroordeeld wegens zesvoudige moord in 1979 op het gezin Steyaert.

Op 23 juni 1979 vielen hij en Roland Feneulle de woning van autohandelaar Roland Steyaert in Sint-Amandsberg binnen, die hij kende als zijn oude werkgever. Steyaert had Horion ontslagen wegens verduistering van een Mercedes-Benz. Na een gewonnen proces moest Horion zo’n 500.000 frank afstaan.

Dit zette echter kwaad bloed bij de man die zou lijden aan antisociale persoonlijkheidsstoornis. Op die bewuste dag eiste hij van Steyaert dat hij van zijn bankrekening die 500.000 frank aan hem terugbetaalde. Zoniet zou  Horion zijn vrouw, zijn twee dochters en de verloofde van zijn dochter doden.

Steyaert had dit geld echter niet.

freddy-horion-komt-niet-vrij-onder-elektronisch-toezicht-id3894090-1000x800-n

Horion en Feneulle zitten aanvankelijk met Steyaert rond de tafel om de verkoop van een 2 PK’tje te bespreken. Maar dan haalt Horion opeens een Long Rifle met afgezaagde loop boven. Hij sluit Rolands vrouw Leona en hun dertienjarig dochtertje Hilde op in de kelder, Roland wordt meegesleurd naar de kelder en met een kogel in het hoofd vermoord.

Op dat moment komen Anne-Marie (22), de andere dochter van Roland en Leona, en haar verloofde Marc De Croock (24) nietsvermoedend het huis binnen. Anne-Marie wordt naar de kelder gebracht, Marc wordt in de garage doodgeschoten. Daarna trekken Horion en Feneulle naar de kelder waar ze Anne-Marie misbruiken en haar vervolgens samen met Leona en Hilde doodschieten.

Later wordt Freddy Horion ook nog gelinkt aan de moord op Hélène Lichachevski, een Poolse winkelierster die in de haven van Gent met hetzelfde wapen omgebracht werd.

Horion

Horion en Feneulle werden in 1980 veroordeeld voor zesvoudige moord en ter dood veroordeeld door het Oost-Vlaamse assisenhof. De verdediger van Horion was de jonge Jef Vermassen. Later werd dit omgezet tot levenslange gevangenisstraf die hij nog steeds uitzit

Al jaren probeert Freddy Horion gratie te verkrijgen zonder resultaat. In oktober 1982 wist hij te ontsnappen. Na anderhalve maand ondergedoken te zijn in Nederland werd Horion opnieuw gearresteerd.

freddy-horion-krijgt-zijn-grote-wandeling-niet-terug-id752973-1000x800-n201105111125-1_freddy-horion-niet-voorwaardelijk-vrij

Dit bericht werd geplaatst in Crime en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s