De beerputmoord

1

In de zaak van de “beerputmoord”  staat Rosie Verstraete in 1996 terecht voor de moord op haar man Roger Kerckaert.

De man werd als vermist opgegeven in 1993. Bijna een jaar later wordt zijn vrouw aangehouden en acht maanden later wordt zijn lichaam gevonden in de beerput onder de koeienstal. Hun oudste zoon bekent dat hij de moord heeft gepleegd samen met zijn moeder. Later komt hij hierop terug.

Rosie Verstraete hield altijd haar onschuld staande, maar toch oordeelde de jury haar schuldig. Vermassen (haar verdediger) trok zich ontgoocheld voor acht jaar terug uit assisenzaken.

Vermassen stopte met het pleiten voor assisen, omdat hij het gevoel had gekregen dat zijn reputatie als vrijpleiter averechts had gewerkt voor Rosie Verstraete. ,,Ik had het gevoel dat dat proces te veel om mij draaide, en niet meer over de schuld of onschuld van Rosie Verstraete.’

Verstraete heeft een derde van haar straf uitgezeten. De Commissie Voorwaardelijke Invrijheidstelling  oordeelde op basis van haar voorbeeldige gedrag in de gevangenis dat ze vrij mocht komen.

De vrouw heeft haar onschuld altijd staande gehouden, tot voor haar rechters toe. Ondanks het feit dat haar toen minderjarige zoon tegenover de speurders bekende dat hij en zijn moeder Roger Kerckaert eerst hadden verdoofd met chloroform en hem daarna in de beerput hadden gegooid.

Rosie Verstraete en haar kinderen hebben onderdak gevonden bij haar ouders in Vosseslag (De Haan).

2

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Crime. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s