The Boston Strangler – uiteindelijk gevonden ?

2013-07-11T200325Z_1478792287_GM1E97C0B0P01_RTRMADP_3_USA-CRIME-BOSTONSTRANGLER.jpg.h380.jpg.568

In Boston denkt het gerecht dat er eindelijk een doorbraak is in de zaak van een reeks moorden op vrouwen van zo’n 50 jaar geleden.

Door nieuw DNA-onderzoek is de identiteit van de zogenaamde “Boston Strangler” vrijwel zeker aangetoond. Dit kondigde procureur Daniel Conley aan.

De zaak van de wurger uit Boston haalde in 1964 het internationale nieuws. In totaal werden tussen 1962 en 1964 elf vrouwen van 19 tot en met 85 jaar verkracht en gewurgd.

De in 1973 overleden Albert DeSalvo is nu meer dan waarschijnlijk de moordenaar. Dat wijzen DNA-sporen van de laatste moord van de wurger van Boston uit. Onderzoekers hebben sperma onderzocht dat op het lichaam van het elfde slachtoffer werd gevonden. Daaruit blijkt volgens het Amerikaanse openbaar ministerie dat het DNA-materiaal overeenkomt met familieleden van DeSalvo. Procureur Conley zegt dat de resten van DeSalvo binnenkort worden opgegraven om te kijken of dat klopt.

de salvo

Legerveteraan en huisvader Albert DeSalvo bekende in 1964 alle 11 moorden en nog twee andere, maar hij werd er nooit voor veroordeeld. Hij trok zijn bekentenissen namelijk weer in.

De politie twijfelde in die tijd over zijn bekentenissen, die niet overeenkwamen met de feiten. Ook waren er nog twee andere verdachten die beweerden achter de serie moorden te zitten.

Door een gebrek aan bewijs, werd de zaak nooit opgelost. Uiteindelijk werd DeSalvo voor een reeks gewapende overvallen en voor seksueel misbruik veroordeeld tot een levenslange celstraf. Hij werd in 1973 in een gevangenis doodgestoken.

De feiten inspireerden The Rolling Stones voor het nummer “Midnight Rambler” en regisseur Richard Fleischer voor de film “The Boston Strangler” met Tony Curtis in de hoofdrol.

boston_strangler_mug_shot

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Crime. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s